- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: Sprečen napad Oružanih snaga Ukrajine u LNR i DNR, uništene dve baze stranih plaćenika

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Pratite nas
Ruska vojska je u Luganskoj Narodnoj Republici proteklog dana likvidirala oko 90 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
U delu fronta kod Kupjanska, delovanjem ruske avijacije i artiljerije sprečen je pokušaj protivnika da napadne u pravcu Kuzemovke u LNR. Tom prilikom je likvidirano do 60 ukrajinskih vojnika, kao i dva tenka, borbeno vozilo pešadije, tri oklopna transportera i četiri pikapa. Takođe je sprečen pokušaj ukrajinske vojske da napadne u pravcu Kolomijčihe i Žitlovke u LNR i likvidirano je preko 30 ukrajinskih vojnika.
Oružane snage Rusije su delu fronta od Južnog do Donjecka odbile bezuspešne napade ukrajinske vojske u pravcu mesta Sladko, Ševčenko i Novomajorske u DNR. Tom prilikom su uništena dva borbena vozila pešadije i pet vojnih vozila. Gubici protivnika su preko 40 ubijenih i ranjenih vojnika.
U pravcu Donjecka Oružane snage Ukrajine su bezuspešno pokušavale da povrate položaje u naseljima Andrejevka, Kurdjumovka, Avdejevka i Marinka u DNR. U napadu ruske vojske za dan je likvidirano do 60 ukrajinskih vojnika, kao i dva tenka i pet borbenih oklopnih vozila.
Ruski lovci su oborili ukrajinski helikopter Mi-8 u DNR. Od početka specijalne vojne operacije uništeno je 336 protivničkih aviona i 178 helikoptera.
Ruska artiljerija i avijacija uništile su u području Kramatorska u DNR dve baze stranih plaćenika koji ratuju na strani Ukrajine. Pored toga, ruska avijacija, raketne snage i artiljerija uništile su tri komandna mesta protivnika u Harkovskoj oblasti i DNR, kao i 74 artiljerijske jedinice na položajima, ljudstvo i tehniku u 195 rejona.
U DNR je uništen radar američke proizvodnje AN/TPQ-37. U Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti uništena su dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja ukrajinske vojske.
Ruska PVO je za dan oborila 10 ukrajinskih bespilotnih letelica i osam projektila ispaljenih iz sistema „hajmars“ i „oljha“.
Ukrajinsko granatiranje upravne zgrade železnice u Donjecku - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ukrajinska vojska granatira više mesta u DNR, sirene se oglasile u Zaporožju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala