- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Još tri koraka do večnosti – Mesi i Martinez povukli Argentinu ka „Zlatnoj boginji“

© JUAN MABROMATALionel Mesi, Argentina - Australija
Lionel Mesi, Argentina - Australija - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Pratite nas
Reprezentacija Argentine plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru posle trijumfa nad Australijom od 2:1. Golove za Gaučose postigli su Mesi u 36. i Hulijan Alvarez u 57, dok je počasni pogodak za Australiju dao Gudvin u 77. minutu.
Šampion Južne Amerike će u narednoj rundi nokaut faze u borbi za polufinale igrati veliki derbi protiv Holandije.
Nije ovo bila preterano lepa utakmica za gledanje. Agrentinici su od starta navalili na gol Australije, ali su mnogo kombinovali bez prave ideje kako da ugroze gol Metjua Rajana. A kad je tako, i defanzivni blok jak, onda je potrebna majstorija genija za koju se pobrinuo kapiten Gaučosa.
Igrao se 36. minut, Otamendi je po zemlji poslužio Mesija na ivici šesnaesterca, a ovaj svojom čuvenom levicom posle nekoliko koraka, kroz noge visokog štopera i ispod ruke golmana Rajana pogodio za vođstvo Argentine i veliko slavlje.
© JUAN MABROMATALionel Mesi, Argentina - Australija
Lionel Mesi, Argentina - Australija - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Kao u transu pevali su navijači Nebesko-plavih do odlaska na odmor koji je doneo svežinu selekciji Lionela Skalonija. Australija je probala početkom drugog dela da zapreti, ali ju je sasekao veliki kiks golmana Metjua Rajana.
Igrao se 57. minut, Rajan kombinovao sa saigračima u zadnjoj liniji, ali i potcenio presing dvojice Argentinaca koje je želeo da dribla. Naravno, spetljao se i kao na tacni poklonio pogodak Hulijanu Alvarezu koji je povisio na 2:0.
Taj pogodak totalno je relaksirao Argentince. Toliko da su olako omogućili Gudvinu da smanji rezultat u 77. minutu i unese bespotrebnu teniziju u završnicu utakmice. Srećom po Argentince, konsolidovali su se i priveli meč kraju.
Raspevani navijači su nosili svoj tim, Skaloni izmenjao igrače i odmorio neke za četvrtfinale, ali ostaće i gorak ukus zbog dva neverovatna promašaja Lautara Martineza, kome je Mesi sve idealno pripremio u 89. i 92. minutu.
Australija je naravno imala poslednju šansu na meču i to veliku, ali je sjajni golman Emilijano Martinez odbranio udarac rezerviste Garanga Kuola i označio veliko slavlje Argentine koja je na tri koraka od toliko željene titule prvaka sveta.
Milorad Kosanović, fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Katar 2022
Kosanović za Sputnjik o Srbiji u Kataru: „Gađamo se pričama, a ne vidimo kako se igra fudbal oko nas“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala