- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: „Rosatom“ od ogromnog značaja za jačanje „nuklearne trijade“ Rusije

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaLogo korporacije "Rosatom"
Logo korporacije Rosatom - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Pratite nas
„Rosatom“ daje ogroman doprinos jačanju „nuklearne trijade“ zemlje, kao i kada se radi o stavljanju u stanje borbenog dežurstva perspektivnih sistema naoružanja, od kojih mnogi nemaju pandana u svetu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„’Rosatom’ pruža ogroman doprinos povećanju potencijala obuzdavanja, jačanju moći naše 'nuklearne trijade', pripremi i stavljanju u stanje borbenog dežurstva perspektivnih sistema naoružanja, vojne opreme. Mnogi od njih su bez pandana u svetu“, rekao je Putin u video obraćanju povodom obeležavanja 15. godišnjice državne korporacije.

Ruski lider je istakao da tehnologije kojima Rusija danas raspolaže, obezbeđuju Moskvi dugoročnu stratešku konkurentnost među drugim nuklearnim državama.
On je dodao da neka od dostignuća državne korporacije „imaju istinski probojni karakter“, što omogućava Rusiji da „bude među svetskim liderima u nuklearnoj energetici“ i da obezbeđuje tehnološku nezavisnost u celom nizu najvažnijih oblasti.
Prvog decembra 2007. godine Putin je potpisao zakon „O državnoj korporaciji za atomsku energiju 'Rosatom'“, na osnovu koga je federalna agencija za nuklearnu energiju „Rosatom“ bila pretvorena u istoimenu državnu korporaciju.
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
RUSIJA
Šojgu: Modernizacija ruske nuklearne trijade na najvišem nivou u istoriji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala