- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Uslovi Bajdena za pregovore – nemogući, specijalna operacija se nastavlja

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Pratite nas
Kremlj nije spreman za pregovore sa SAD ako je njihov uslov „povlačenje iz Ukrajine“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Peskov je podsetio na izjavu predsednika SAD Džoa Bajdena koji je rekao da ne planira kontakte sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u skorije vreme, ali da je to moguće ukoliko ruski lider „pokaže interesovanje“ za okončanje sukoba u Ukrajini.
„Dakle, šta je faktički rekao predsednik Bajden – on je rekao da su pregovori mogući tek nakon što Putin ode iz Ukrajine. Eto šta je on rekao“, pojasnio je Peskov.
Istovremeno je dodao da Kremlj nije spreman na to.
„Specijalna vojna operacija se nastavlja. Međutim, predsednik Putin je bio, jeste i ostaje otvoren za kontakte, za pregovore. Naravno, najpoželjniji način da ostvarimo naše interese je uz pomoć mirnih, diplomatskih sredstava“, naglasio je Peskov, podsetivši da je upravo Putin još pre početka specijalne operacije pokušavao da inicira pregovore sa SAD, NATO-om i OEBS-om.
Portparol Kremlja je podsetio i da SAD ne priznaju nove teritorije Rusije te je ocenio da to značajno otežava potragu za nekom vrstom zajedničkog polazišta za diskusiju.
Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
RUSIJA
Vašington u kontaktu sa Moskvom: Bajden želi da izbegne širenje sukoba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala