- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Kuzmanović: Ne bih tukao Albance, ali – bio bih agresivan

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALLZdravko Kuzmanović, Nikola Žigić i Milan Jovanović
Zdravko Kuzmanović, Nikola Žigić i Milan Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Nekadašnji reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović, koji je rođen u Švajcarskoj, dao je mišljenje vezano za meč Srbije i Švajcarske u Kataru, a sada se ponovo oglasio i pokušao da objasni da nije rekao da bi nokautirao Granita Džaku i Đerdana Šaćirija. Već da bi igrao agresivno u pokušaju da ih zaustavi.
Mnogi su razumeli da je Kuzmanović rekao da bi tukao Granita Džaku i Đerdana Šaćirija. Ali, sada objašnjava da je mislio na to da bi bio agresivan. Da bi dao sve od sebe da ih zaustavi.

„Zaustaviti. Svakako nisam hteo da kažem da bih namerno nekoga povredio. Ono što sam želeo da kažem je da bih ulazio u mečeve agresivno i davao sve od sebe jer zaista želim da pobedim. Znate me: nikad nisam bio igrač koji se suzdržavao. Bio sam emotivan i biću“, objasnio je Kuzmanović za Blik.

Pitaju se mnogi šta bi se desilo ako se istorija, odnosno dešavanja iz Rusije 2018. godine – ponovi?
„Nastao bi veliki skandal, to znaju obe strane. Ako se nešto desi, bez obzira sa koje strane, FIFA mora da reaguje i uvede zabrane! Političkim izjavama i provokacijama ne sme biti mesta“, jasan je Kuzmanović.
Pitali su ga Švajcarci za koju će reprezentaciju navijati?
„Rođen sam u Švajcarskoj i još živim ovde. Igrao sam sa Vidmerom, Frejem i Šaćirijem. Protiv svakog drugog protivnika želim da Švajcarska pobedi. Ali, ne i protiv Srbije. Odigrao sam više od 50 međunarodnih utakmica za Srbiju – igrao na Svetskom prvenstvu 2010. Nadam se da ćemo mi Srbi ovoga puta pobediti i otići dalje“.
Prognoza?
„Srbija pobedonosni gol postiže u 96. minutu. Ovo je moj san“, rekao je Kuzmanović.
Zdravko Kuzmanović, Nikola Žigić i Milan Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Katar 2022
„Albanci su sve vreme planirali provokaciju – ne možemo da zaboravimo događaj iz Rusije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala