Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Hitna i odlučna reakcija Vučića na stav EU: To je bedni antisrpski odnos, a Kurti teroristički ološ

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da neće putovati u Tiranu 6. decembra na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana i dodao da odluka Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU.
Vučić je ocenio da je EU pokazala bedni antisrpski odnos i da je ono što je danas uradio, kako je naveo, teroristički ološ Aljbin Kurti, trebalo da dobije zasluženu osudu EU, ali da je ona izostala.

„Potez Prištine pokazuje da oni žele progon i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije. Nisam siguran da će sutra doći do razgovora sa evropskim komesarom Oliverom Vatheljijem nakon mojih reči i naših odluka u međuvremenu. Ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, prekršili su sve norme međunarodnog prava i baš ih briga, zato što je to u interesima jedne evropske sile“, rekao je predsednik Srbije za tv Pink.

Kako je naveo, izabrali su najgori srpski ološ, ističući da ne postoji gori.
„Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, ne postoje gori. Oni ničije poverenje u Srbiji nemaju, ali imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana“, rekao je Vučić.
Predsednik je poručio da mogu da „baljezgaju o tome da je Srbija kriva“, ali da njega to ne zanima i da Srbija nije kriva ni za šta.
„Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite. Onda kada se sledeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome, i neću vam dati da ih ponižavate. Srbija je svoja na svome“, rekao je Vučić, i potom poslao poruku Kurtiju i Briselu:
„A terorističkom ološu da poručim — vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao. Jer Srbi će znati da vam odgovore. A vi iz Evrope — sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem“.
Vučić je, takođe, najavio da će se građanima Srbije obratiti u subotu.
Presednik Srbije Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
SRBIJA
Vučić ne ide u Tiranu na Samit EU zbog sramne reakcije Brisela
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
SRBIJA
Ana Brnabić: Sramota EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala