- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Opasan korak NATO koji ga direktno uvlači u sukob | Od četvrtka do četvrtka

© AP Photo / Vadim GhirdaVojnik sa zastavom NATO-a
Vojnik sa zastavom NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Događaje koji su obeležili prethodnu nedelju komentarisaće u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka” advokat Goran Petronijević.
- Dok krije broj poginulih Ukrajinaca, Evropa predvođena Ursulom fon der Lajen traži osnivanje specijalnog suda za navodne ruske ratne zločine u Ukrajini. Preti da će i od zaplenjene ruske imovine finansirati obnovu te zemlje.
- Istovremeno, NATO raspravlja o isporuci Kijevu PVO sistema i borbenih aviona ali Moskva upozorava da će to značiti da Alijansa postaje direktan učesnik sukoba.
- Uprkos tome što Aljbin Kurti i dalje odbija da formira ZSO, takozvano Kosovo dobija viznu liberalizaciju. Ričard Grenel tvrdi da se pregovori raspadaju.
- Sergej Lavrov prvi put govorio o nemačko-francuskom planu za Kosmet koje Brisel planira da implementira u poglavlje 35.

O emisiji „Od četvrtka do četvrtka“

Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Opasan korak NATO koji ga direktno uvlači u sukob | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala