- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Španci se kockali i pobegli od Hrvata, Nemačka ide kući

© AP Photo / Julio CortezŠpanija - Japan, Svetsko prvenstvo
Španija - Japan, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Polednje kolo u grupi E, donelo je najveću dramu na Mundijalu u Kataru posle koje su Japan i Španija nekako prošli u drugi krug na megdan Hrvatskoj i Maroku.
Da li je "Crvena furija" svesno rizikovala i porazom od Japana (2:1) namerno pobegla od Hrvatske, kako bi igrala sa Marokom, ostaće tajna. U svakom slučaju, svaka im čast ako jesu, jer su se baš kockali s plasmanom u nokaut fazu.
Naime, Kostarika je u jednom trenutku vodila protiv Nemačke sa 2:1 i to je bio trenutak u kome su Španci ostali ispod crte (na tri minuta), ali ih je u život vratio pogodak za izjednačenje koji je postigao Kai Haverc u 73. minutu.
Posle prvih 45 minuta činilo se da će Evropljani dalje, a da za Japan i Kostariku nema mesta u nokaut fazi. Nemci su vodili protiv Kostarike golom Gnabrija, a Španci protiv Japana pogotkom Morate, oba u ranoj fazi utakmica.
Međutim, na startu drugog dela videli smo novi preokret Samuraja. Ritsu Doan i Tanaka su za samo pet minuta doneli Japancima prednost od 2:1 koja je ostala na snazi do kraja utakmice.
I Kostarika je preokrenula protiv Nemačke relativno brzo, za 12 minuta pogocima Tehede u 58 i Vargasa u 70. minutu. Međutim, njihova radost i moguća dupla senzacija (ispadanje Nemaca i Španaca u paketu) trajala je samo tri minuta, jer je Haverc preokrenuo na 3:2 pogocima u 73. i 85. minutu.
Pirovu pobedu Nemaca, koji već drugo Svetsko prvenstvo završavaju u grupnoj fazi, potvrdio je rezervista Niklas Fulkrug u nadoknadi za konačnih 4:2.
Inače, meč između Nemačke i Kostarike ostaće upamćen i kao istorijski jer je prvi put u istoriji na Mundijalu pravdu delila jedna dama - Stefani Frapar.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala