- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Nikad ne odbijamo kontakte sa stranim liderima

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Rusko rukovodstvo nikada ne odbija kontakte sa inostranim liderima, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Lavrov je ranije danas održao konferenciju za novinare o pitanjima evropske bezbednosti a jedno od pitanja ticalo se i mogućeg susreta predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena.

„Više puta smo govorili, između ostalog i sam Putin je govorio, i ja sam govorio, da nikada ne odbijamo kontakte. Kada je kancelar Nemačke Olaf Šolc tražio da dođe – izvolite, dođite. Predsednik Francuske Emanuel Makron je hteo da dođe – izvolite. Želeli ste razgovore telefonom – svi koji to traže tu mogućnost i dobiju i bez ikakvog ograničenja vremena naš predsednik sa svima razgovara“, rekao je Lavrov na pitanje američkog novinara.

O curenju informacija

On je, takođe, dodao da su SAD insistirale na poverljivosti kanala komunikacije između šefa CIA Vilijama Bernsa i šefa Spoljne obaveštajne službe Sergeja Nariškina, ali da je došlo do curenja informacija upravo sa američke strane.

„Amerikanci su nam sami deset puta govorili: to mora biti apsolutno poverljiv kanal, ne treba da ga otkrivamo, da niko ništa ne zna, da bude ozbiljan i da ne bude predmet nekih spoljnih propagandističkih, informativnih intriga. Složili smo se. Ali, čim su stigli u Ankaru, odmah je procurela informacija o tome, ne znam odakle – iz Bele kuće, Stejt departmenta, ali informacija je procurela“, naveo je Lavrov.

Direktor spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2022
RUSIJA
Erdogan otkrio o čemu su razgovarali Nariškin i šef CIA u Ankari
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala