- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Lukaku za samoubistvo „Zlatne generacije“ – srećni Hrvati jedva prošli dalje

© AP Photo / Ebrahim NorooziRomelu Lukaku, Belgija - Hrvatska, Svetsko prvenstvo
Romelu Lukaku, Belgija - Hrvatska, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Jedna od najpoznatijih fudbalskih sila, čuvena belgijska „Zlatna generacija“ okončala je svoje postojanje na Mundijalu u Kataru. Bila je to poslednja prilika da sjajna grupa igrača ostvari veliki uspeh, ali se posle tri odigrana kola Belgijanci vaćaju kući, eliminisani u grupnoj fazi posle remija bez golova sa Hrvatskom (0:0).
Maroko će u osminu finala kao prvi iz ove grupe, Hrvati kao drugoplasirani, verovatno na Špance u nokaut fazi.
Bili su bolji Belgijanci od Hrvata, barem u drugom poluvremenu, pošto se prvo neće pamtiti ni po čemu zanimljivom, jer je proteklo u obostranom „šamaranju“ lopte, sa jedva ponekim udarcem na gol Kurtoe ili Livakovića.
Jedini trenutak uzbuđenja u prvom delu bio je poništeni penal Hrvatima, ispravno, jer je bio ofsajd u začetku akcije.
© AP Photo / Thanassis StavrakisLuka Modrić, Belgija - Hrvatska, Svetsko prvenstvo
Luka Modrić, Belgija - Hrvatska, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Probao je Roberto Martinez u drugom delu da napadne Hrvate, ubacio u igru korpulentnog Lukakua koji je bio najbliži da donese pobedu svom timu, ali je propustio tri najbolje šanse na utakmici.
Prvo je u 61. minutu pogodio stativu, zatim u 87. sa samo nekoliko metara promašio čitav gol, da bi se u 90. obrukao jer nije ubacio loptu u praznu mrežu sa nekoliko metara pored Gvardiola i ostalih defanzivaca Hrvatske.
Sve to su preživeli srećni Hrvati, koji jedva da su zapretili u drugom poluvremenu, ali su osvojili bod i završili grupnu fazu na drugom mestu. Neubedljivo, ali i to je fudbal...
© AP Photo / Frank AugsteinMilan Borjan, Kanada - Maroko, Svetsko prvenstvo
Milan Borjan, Kanada - Maroko, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Kao prvi iz ove grupe u osminu finala će Maroko. Sjajna afrička selekcija savladala je Kanadu sa 2:1 uz malu pomoć Milana Borjana koji je katastrofalno pogrešio kod prvog gola koji je postigao Zijeh u četvrtom minutu.
Na 2:0 povisio je En Neziri u 23, a počasni pogodak za Kanađane bio je autogol defanzivca Maroka Ožerda u finišu prvog poluvremena.
U nastavku nije bilo uzbuđenja pa je Maroko pobedom i plasmanom u osminu finala potvrdio epitet, uz Senegal, jednog od najvećih iznenađenja na Mundijalu u Kataru.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala