- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska služba nastavlja racije: Pretres u ženskom manastiru u Zakarpatskoj oblasti

© Sputnik / Grigorij Vasilenko / Uđi u bazu fotografijaSlužba bezbednosti Ukrajine
Služba bezbednosti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine izvršili su pretres u ženskom manastiru Svetog Kirila i Metodija kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve u selu Dračino u Zakarpatskoj oblasti, saopštio je ukrajinski portal „Strana.ua“.

„Služba bezbednosti Ukrajine nastavlja sa racijama po hramovima i crkvama Ukrajinske pravoslavne crkve. Ovog puta su došli sa pretresom u ženskom manastiru Svetog Ćirila i Metodija u selu Dračino kod Mukačeva“, navodi se u saopštenju na Telegramu.

Služba bezbednosti Ukrajine je 22. novembra izvela „kontraobaveštajne aktivnosti“ na teritoriji Kijevsko-pečerske lavre, u još dva manastira i u Sarnjenskoj eparhiji kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve u Rovnjenskoj oblasti. Tada je saslušano više od 50 ljudi i pronađena je „proruska literatura“. Po rečima mitropolita Antonija, to su bile vaskršnje poslanice patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila koje su poslate svim eparhijama Moskovske patrijaršije i knjige koje osuđuju ukrajinske raskolnike.
Lokalne vlasti u različitim regionima Ukrajine s vremena na vreme zabranjuju delovanje UPC. Konkretno, u utorak su poslanici Lavovskog oblasnog saveta doneli odluku da zabrane delatnost UPC na teritoriji oblasti.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini učestali su napadi ukrajinskih nacionalista na crkve, sveštenstvo i vernike kanonske UPC.
Kijevsko-Pečerska lavra - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
RUSIJA
Udar na pravoslavlje: Šta stoji iza upada ukrajinskih bezbednjaka u manastire
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala