- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Dugo smo razgovarali, veoma dugo“ – Albanac savetuje brata „Švajcarca“

© AFP 2023 / FRANCOIS LO PRESTIGranit i Taulant Džaka
Granit i Taulant Džaka - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Taulant Džaka, albanski fudbalski reprezentativac, rekao je da je savetovao svog brata Granita, reprezentativca Švajcarske, kako da se ponaša u utakmici protiv Srbije na Mundijalu u Kataru.
Taulant, za razliku od Granita, igra za Albaniju, ali je izgleda u porodici Džaka „tradicija“ da postoje sukobi sa Srbijom – on je igrao u čuvenom meču koji je obeležio dron, dok je mlađi brat provocirao Srbe tokom utakmice na prethodnom Mundijalu u Rusiji.
„Iskreno, nisam bio srećan posle žreba zbog svih tih emocija i cele prošlosti sa Granitom. Ali razgovarali smo dugo o tome, veoma dugo. Rekao sam mu: ‘Bez obzira na to što se desi na utakmici, da li postigao gol ili izgubio, samo ostani miran i igraj svoju igru’. Na kraju dana, ovo je fudbalska utakmica, nije politika“, rekao je Džaka za švajcarski Blik.
On je govorio i o utakmici u Beogradu koju je obeležio dron.
„Bilo je teško. Nisam mogao da zamislim da će biti tako. Znali smo naravno da će biti vrelo, ali baš tako da se otme kontroli… Ali to je bili 2014. godine, to je prošlost, treba da gledamo u budućnost“.
Taulant misli da će „srpski mediji zakuvati stvari“.
„Nisu problem srpski fudbaleri, mada je pitanje koliko će oni naelektrisani da budu. Pretpostavljam da će srpski mediji pokušati da ponovo zakuvaju stvari. Da pokušaju da isprovociraju Granita, Džerdana Šaćirija. Moramo da budemo spremni na to, da budemo opušteni“, istakao je Džaka.
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Katar 2022
Šta će Srbija uraditi protiv Švajcarske? /anketa/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala