- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

SNP sada predlaže da Lekić bude kandidat za predsjednika, a da se vlada rekonstruiše

© Sputnik / Boban NovovićSocijalistička narodna partija Crne Gore
Socijalistička narodna partija Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da treba da dođe do rekonstrukcije aktuelne Vlade, budući da već četiri ministra nijesu tu, te da u takvoj vladi mjesta treba da dobiju predstavnici Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta.
Poručio je da Vlada treba da nastavi mandat u rekonstruisanom sastavu, a Miodrag Lekić, koji nije dobio mandat od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića treba da bude zajednički predsjednički kandidat parlamentarne većine.
"A da u ovom obliku na čelu sa Abazovićem nastavimo sa određenim dogovorima određenu rekonstrukciju i u punom kapacitetu nastavimo do 2024. Ja vjerujem da to možemo. Treba da se razgovara, da se malo spuste strasti. Ja mislim da ćemo svakako trajati još jedan značajan period", poručio je Šćekić na pres konferenciji.
Šćekić je kazao da u budućem periodu mora da se obezbijedi sigurno finansiranje zdravstvenog sistema i dodao da je sve pogoršano zbog ukidanja doprinosa za zdravstvo.
Šćekić je rekao da njihova poruka nije smanjenje plata, navodeći da je to spin i neistina.
"Naša poruka nije smanjenje plata, to je spin i neistina. Mi povećavamo plate", naveo je on.
On je rekao da je zdravstveni sistem na nestabilnim nogama i da se njegovim oporavkom Vlada bavi sedam mjeseci, ali da će isporuke ljekova biti redovne.
Prema njegovim riječima, liste čekanja svedene su na minimum, kazao je Šćekić i naglasio da je u ovih sedam mjeseci pokrenuta izgradnja dvije klinike.
"To je pokazatelj ozbiljnog pristupa poslu. U ovom momentu imamo još mnogo planova i pokrenutih projekata širom Crne Gore", poručio je Šćekić.
To je ono što, kako ističe, čini Ministarstvo zdravlja i ministri iz SNP-a.
"I medicinski i nemedicinski kadar mora da ima ista prava i mi ćemo se u tom pravcu ponašati. Neodgovorna DPS vlast je javno zdravstvo tretirala na loš način, a u tom pravcu je išla i prethodna vlada", kazao je on.
O mogućem ukidanju zdravstvenog osiguranja, Šćekić je rekao da danas u Crnoj Gori “u trci za glasovima svašta može da se donese i saopšti”.
"Projekat Evropa sad ostavio je zdravstveni sistem bez prihoda. Ja, kao dobar domaćin, želim da objasnim da je ovo suštinsko pitanje za zdravstveni sistem, ne politika. Želim da ukažem na problem da u budućem periodu moramo imati sigurno finansiranje zdravstvenog sistema, vidjećemo na koji način", kazao je Šćekić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala