- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Od Herceg Novog do Bara i Pljevalja navijaju za Srbiju – neki znaju i ko daje gol Švajcarcima

© Sputnik / Lola ĐorđevićPozdrav sa podignuta tri prsta
Pozdrav sa podignuta tri prsta  - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Širom Crne Gore prate se utakmice Svetskog prvenstva u Kataru. U kafanama od Herceg Novog do Pljevalja navija se za Srbiju, prije svega.
U jednom popularnom podgoričkom lokalu, na glavnom gradskom trgu, jednog konobara kolege su prekrstile od početka takmičenja i zovu ga Kostić....Čovjek jednostavno ima viziju kako će Srbija pobijediti Švajcarsku u petak: Tadić šalje uz lijevu aut liniju loptu u prostor Filipu Kostiću, on trči tako brzo, da se aut linija povija za njim, centrira, i tamo u šesnastercu, loptu sprovode u gol. Mitrović će to biti, dobacuje mu drugi konobar... Konobar Kostić odgovara: Ma nek ga glavom da i Andrija Živković, samo da uđe u gol, i tako dva puta tokom utakmice, pa u osmini finala...
Tako se već podgrijava navijačka atmosfera u Podgorici pred odlučujući meč Srbije i čeka se petak kada će se navijati za “orlove”. Pritisak u navijačkom “pretis ,loncu” raste, krše se prsti, prati zdravstveni bilten “orlova”, čita i tumači svaka izjava iz tabora tima...

Rakojević: Srbija ima kvalitet da prođe dalje

Proslavljeni igrač Sutjeske i trener Nikola Peco Rakojević vjeruje da će se Srbija kvalifokovati u narednu fazu šampionata u Kataru i da će u odlučujućoj utakmici pobijediti Švajcarsku.

„Vjerujem da će se to desiti, da će Srbija u petak pobjediti reprezentaciju Švajcarske i tako nastaviti takmičenje na Svjetskom prvenstvu, jer Srbija ima dobru reprezentaciju, dobre igrače, dobar roster. Ne znam kakav je zdravstveni bilten tima, ali vjerujem u prolaz Srbije jer ona ima kvalitetan tim, uostalom i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo su to pokazali. Mislim da će Stojković i njegovi igrači znati da pokažu taj kvalitet koji ima reprezentacija Srbije i nadam se pobjedi protiv Švajcarske”, kaže Rakojević za Sputnjik.

Mišljenja je da su svi spremni došli na Svjetsko prvenstvo, zahvaljujući i terminu kada se ono odigrava, usred ligaških sezona. Mišljenja je da ekipe čiju okosnicu čini po nekoliko igrača iz pojedinih klubova, imaju prednost u odnosu na ekipe čiji igrači igraju u više klubova. Ali kaže - to su sve veliki profesionalci i lako se uklapaju.
„Ja bih volio da na ovom Svetskom prvenstvu za titulu neko pomrsi račune velikim reprezentacijama, da se razbije ta šema kako su uvijek Brazilci, Argentinci ili Njemci favoriti. Volio bih da se reprezentacije poput Srbije, Hrvatske ili još neke, nazovimo, manje afirmisane primaknu tronu”, kaže Pecojević.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuI u Nikšiću se navija za Orlove
I u Nikšiću se navija za Orlove - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
I u Nikšiću se navija za Orlove
U prostorijama Društva crnogorsko-ruskog prijateljstva „Sveti Georgije“ u Nikšiću organizovano se gledao prvi nastup reprezentacije Srbije, na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, protiv reprezentacije Brazila. Na početku utakmice pjevala se himna Srbije.
Među navijačima bio je i predsednik Opštine Marko Kovačević, predsjednik Društva Velimir Lule Kasalica, prvak nikšićkog pozorišta, glumac Velizar Kasalica, kao i sveštenstvo i profesori.
Organizovano praćenje utakmice imalo je humanitarni karakter i odvija se u saradnji sa NVO "Srbi za Srbe", ulaznica je pet evra. Sav prihod upućen je Srbima na Kosovu i Metohiji.

I u Baru navijaju za „orlove“

Iako Crna Gora ne igra na Mundijalu, fudbalska groznica trese i Bar, i o tome svjedoči novinar Mladen Stojović.
„Utakmice Srbije gledaju se u domaćinskom ambijentu u većini ugostiteljskih objekata u Baru u kojima se prate sportski događaji. U ovom gradu, naročito u urbanom jezgru, tradicionalno ima mnogo navijača Srbije, ali i među onima koji ne mogu tako da se nazovu, vidljiv je blagonaklon odnos prema "orlovima". To nisu promijenili blijedi rezultati Stojkovićevih izabranika u prva dva meča, pa nema dileme da će, ukoliko, Srbija dobije Švajcarsku u Baru biti slavlja”, tvrdi Stojović za Sputnjik.
Naš sagovornik kaže da ne može da vjeruje da Srbija neće na Mundijalu odigrati bar jednu utakmicu na nivou na kojem je bila u kvalifikacijama.
„Nekako je red da ‘orlovi‘ konačno, nakon onog meča sa Njemcima na šampionatu u Južnoj Africi, odigraju jednu veliku utakmicu a kako je duel sa Švajcarcima ‘biti ili ne biti‘ to bi moralo da se desi sada. Očekujem pobjedu Srbije od 4:2, iako sam pesimista kada prognoziram rezultate mojih omiljenih timova, a ‘orlovi‘ to svakako jesu”, poručuje Stojović za Sputnjik.

Vasojevići navijaju za Srbiju

U Beranama se navija za srpsku fudbalsku reprezentaciju. Marko Lalević nekadašnji centarfor Berana kaže za Sputnjik da je to normalno, jer Vasojevići ne mogu drugačije.
„Vjerujem da Srbija ima kvalitet da pobijedi Švajcarsku, ali mora nešto mijenjati u pristupu igri. Mi ovđe emotivno doživljavamo nastupe Srbije, kada je primila dva gola od Kameruna, pri vođstvu od 3:1 ovđe ti je bio dan žalosti. Nismo mogli da vjerujemo šta se događa. Zato protiv Švajcaraca očekujemo borbeniju ekipu, u njoj treba da ima više onih koji će i da se vrate u odbranu. Ovo je turnir, i bitno je da prođeš u osminu finala, pusti samo lijepu igru. U petak će kafane u Beranama biti pune, navijaće se, samo nek i igrači na terenu pokažu šta znaju i slaviće se u Vasojevićima”, poručuje Lalević.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Ispitivanje đaka i utakmica Srbije u isto vreme? – profesorka Tatjana zna kako!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala