- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nariškin za Sputnjik: Varšava ubrzava pripreme za aneksiju zapadne Ukrajine

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Poljska ubrzava pripreme za aneksiju zapadne Ukrajine, izjavio je direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin u intervjuu za Sputnjik.

„Informacije koje stižu u rusku Spoljno-obaveštajnu službu ukazuju na to da Varšava ubrzava pripreme za aneksiju zapadnoukrajinske teritorije: Lavovske, Ivano-Frankovske i većeg dela Ternopoljske oblasti Ukrajine“, rekao je Nariškin.

Prema njegovim rečima, poljsko rukovodstvo ima za cilj da deluje proaktivno i istrajno iz straha da će stariji partneri u NATO-u pokušati da pregovaraju sa Moskvom tokom zimskih meseci, ne obazirući se na interese, ne samo Ukrajinaca, već i Poljaka.
„Varšava je uverena da su zaslužili velikodušnu nadoknadu za vojnu pomoć Kijevu, pružanje skloništa brojnim ukrajinskim migrantima i, na kraju, nedavni raketni napad na poljsku teritoriju, koji je Varšava ćutke „progutala“ na podsticaj Sjedinjenih Država i vodećih evropskih zemalja“, dodao je Nariškin.
On je upozorio Varšavu da ne pokušava da anektira ukrajinske teritorije. Napomenuo je da je istorija „puna gorkih primera sukoba između poljskih i ukrajinskih nacionalista“ i pozvao „da ne ponavlja istu grešku“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala