- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Mesi ili Levandovski? Neko bi već mogao da pakuje kofere

© AP Photo / Hassan AmmarMesi Argentina
Mesi Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Mundijal je stigao do faze kada će biti poznati učesnici osmine finala, a 11. dana odlučuje se ko će u nokaut fazu iz grupa C i D. Reprezentacija Francuske najbliža je narednoj fazi, dok će mečevi između Australije i Danske, Poljske i Argentine i Saudijske Arabije i Meksika doneti i ostale učesnike osmine finala, ali će morati mnogo da se kalkuliše.
Jedina utakmica koja ne bi trebala da donese previše drame biće susret Francuske i Tunisa (14 časova) , jer su Trikolori praktično obezbedili osminu finala posle dve pobede. Da Francuzi ne prođu dalje potrebno je čudo, odnosno pobeda Tunisa sa najmanje četiri gola razlike.
Zvuči nerealno pogotovo kada se uzme u obzir da se nijedan fudbaler Tunisa do sada nije upisao u strelce.
Drugi duel koji počinje taokđe u 14 će biti daleko važniji jer će se Australijanci i Danci direktno boriti za drugu fazu Mundijala.
Australija je u boljoj poziciji jer joj je dovoljan i remi, dok je Dancima neophodna pobeda kako bi se plasirali u osminu finala.

Spektakl u grupi C

U grupi C situacija je još dramatičnija, Mundijal bi mogli posle grupne faze da napuste Lionel Mesi ili Robert Levandovski koji se sastaju u 20 časova.
Reprezentaciji Poljske odgovara remi, oni su sa četiri boda u najboljoj poziciji. Mogu čak i da izgube od Argentine, ali da prime samo jedan gol, mada im u tom slučaju treba i da Saudijska Arabija i Meksiko odigraju nerešeno.
Argentinci predvođeni slavni Mesijem moraju da pobede ukoliko žele osminu finala, a eventualno bi smeli da dopuste remi samo u slučaju da Meksiko pobedi Saudijsku Arabiju.
Konce bi mogao da pomrsi i susret Saudijske Arabije i Meksika (20 časova) , mada su Meksikanci u najlošijoj poziciji.
Za plamasman u nokaut fazu Meksiku je potrebna pobeda, kao i trijumf Poljske nad Argentinom. U slučaju da pobede, a Poljska izgubi moraju da postignu četiri gola protiv Saudijske Arabije.
Selekcija Saudijske Arabije takođe mora da ide na pobedu, a ukoliko sa Meksikancima odigraju nerešeno moraju da se nadaju da će Argentina savladati Poljake.
Očekuje nas uzbudljiv dan!
Iran – SAD - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Katar 2022
Amerikanac zagrlio uplakanog Iranca „kao brata“ – Katar nije video lepšu i tužniju scenu /foto/
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Katar 2022
Brazilci su pronašli svoju „promaju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala