- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Jednostavan i odličan trik: Kako da se voda ne zadržava na vašem retrovizoru /video/

CC0 / Pixabay / Retrovizor
Retrovizor - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Pametan trik testiran na društvenim mrežama i ostavio je pratioce zaprepašćene koliko je delotvoran. Koristan savet je zapravo vrlo jednostavan: svoj retrovizor premažete sapunom, a zatim ga nežno obrišete krpom, ostavljajući tanki sloj vodoodbojnog sapuna na staklu.
Zato kad se voda poprska po ogledalu, ona sklizne s njega tako da nijedna kapljica ne ostane na površini. Trik je izvorno pronađen na „TikToku“, a testirao ga je korisnik Instagrama* Majkl Kiu. Objavio je isečak testa s natpisom „Činjenica ili izmišljotina?“, piše britanski „San“.
U videu je testirao trik na jednom od svojih automobila, „fordu mustangu“. Koristio je nastavak za prskalicu na crevu kao simulaciju za kišu, prskajući svoj retrovizor kapljicama. Zatim ga je obrisao sapunom, pa krpom. Na kraju ga je natopio vodom iz plastične boce, koja je iscurila, a na ogledalu nije ostala ni kap.
@kingkhieu 🥷Fact Or Fiction? #stitch @cams.auto.tips (Thoughts?) #matrix #carhack #car #water #alien #hack #lifehack #learn #tiktokhunter #khieu #education ♬ Kneel Before the Crown - Audiomachine
Komentatori su bili zapanjeni pametnim savetom. Jedan je napisao: „To je nauka“.
Pokušavajući da objasni trik jedan komentator je napisao: „To je zbog ulja u sapunu“. I zaista je tako, barem u teoriji, jer se ulje ne otapa u vodi pa su površine premazane uljem vodoodbojne.
Međutim, drugi je komentator pozvao na oprez, upozorivši da bi sloj ulja mogao preterano da reflektuje svetlost od drugih automobila koji voze iza.
*Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala