- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Tunis pobedio Francusku, ali nema razlog za slavlje – Degenek zaustavio Dance i poveo Australiju dalje

© AP Photo / Francisco SecoMetju Leki
Metju Leki - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Poslednje kolo u grupi D donelo je fantastičnu završnicu i dramu u kojoj je pored Francuske u osminu finala Svetskog prvenstva prošla i Australija, posle vrednog trijumfa nad Danskom od 1:0.
Tako se Danska, jedan od „favorita“ iz Evrope, vraća kući posle prvog kruga, a prava tuga će verovatno zahvatiti navijače Tunisa, jer su njihovi ljubimci završili takmičenje na trećem mestu posle velikog trijumfa nad Francuskom od 1:0.
Celih dva minuta Tunižani su bili učesnici osmine finala Mundijala, kada je u 58. minutu iskusni Vahbi Hazri matirao vremešnog Mandandu i doneo prednost svom timu. Nadali su se Afrikanci da će Danska izdržati u duelu sa Australijom, ali uzalud.
Samo dva minuta kasnije, na drugom kraju Dohe, nekadašnji bundesligaški as Metju Leki promešao je odbranu Danske i sjajnim udarcem doneo svom timu vredan minimalni trijumf za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.
© AP Photo / Themba HadebeMiloš Degenek
Miloš Degenek - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Miloš Degenek
Miloš Degenek je tek u trećem kolu bio prvi put starter za Australiju na ovom Mundijalu i ispostavilo se jedan od najboljih na terenu koji su se pobrinuli za plasman svog tima u osminu finala.
Danska je imala dobre šanse u oba poluvremena, ali nedostatak rasnog centarfora pokazao se kao glavna boljka ove ekipe na kompletnom šampionatu koji će im ostati u ružnoj uspomeni.
Francuska je protiv Tunisa nastupila u kombinovanom sastavu, a posle vođstva Afrikanaca selektor Dešan je ubacio nekoliko prvotimaca s namerom da izbegnu blamažu.
I činilo se da su uspeli jer je u osmom minutu nadoknade u drugom poluvremenu Grizman izjednačio, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Nebitno, jer je Australija svakako prošla dalje...
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala