- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Finalne pripreme za akustično-električni spektakl beogradskih rok ikona

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku - Robert KultererRok-bend „Generacija 5“
Rok-bend „Generacija 5“ - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
U prestoničkoj koncertnoj sezoni Generacija 5 proslavlja 45 godina uspešne karijere y četvrtak 8. decembra sa početkom u 20 časova.
Bend poznat po hitovima „Dolazim za pet minuta“, „Ti samo budi dovoljno daleko“, „Najjači samo ostaju“, „Umoran od svega“ i „Ti i ja“ podelio je koncert u dva seta – akustični i električni.
Iako je grupa sarađivala sa svim većim imenima jugoslovenske rok i pop scene – od Kornelija Kovača i Zdravka Čolića do Olivera Mandića i Željka Bebeka, kao specijalni gosti nastupiće rokenrol – Bora Đorđević i Dado Topić.
„Imali smo težak i nezahvalan zadatak – da zbog koncepcijskih i produkcijskih zahteva koncerta svedemo goste „na dva slova“ iskren je osnivač i klavijaturista Generacije 5 Dragoljub Ilić Ilke. „Pošto „najjači samo ostaju“, pozvali smo Dadu i Boru koji su pođednako važni za istorijat našeg benda“. Zajedno sa Borom Đorđevićem nastupiće maestralni Čorbin gitarista Vidoja Božinović Džindžer.
Set lista koncerta sadrži najveće hitove i rađena je u saradnji sa fanovima, prijateljima i kolegama grupe.
Kit Levin 1981. godine - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
KULTURA
Preminuo Kit Liven, jedan od najuticajnijih svetskih gitarista, osnivač „Kleša“ i „Pablik imidž LTD“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala