- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: U novoj Vladi deset ministara iz SNSD-a

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, lider SNSD-a, rekao je da se broj ministara obračunava na osnovu procenta koliko partija ima poslanika i da bi prema toj računici ova stranka trebalo da ima deset ministara u novoj vladi Republike Srpske.
Dodik je nakon konsultacija sa mandatarom Radovanom Viškovićem istakao da će biti i poštovano.
„Mi smo spremni da uz neke male korekcije vidimo sa koalicionim partnerima i nekim drugim koji bi ušli u Vladu da to bude na toj kvoti koju ima SNSD. Dakle, ono što su naši koalicioni partneri primarno dobili kroz raspodelu, gde su učesnici u stopi od 100 odsto, to će im se garantovati. I na taj način ćemo modelovati sam izbor Vlade“, istakao je Dodik.
Istakao je da su razgovarali o programu buduće Vlade Republike Srpske, očekivanjima.

„Mi ćemo sa našim koalicionim partnerima, uvažavajući stopu učešća u okviru vlasti, odnosno parlamenta obezbediti njihovu vidljivost u Vladi, ali i da očuvamo da SNSD kao nosilac koalicionog kapaciteta i nosilac kretanja u Republici Srpskoj, pa i BiH na najbolji mogući način ima propusne kanale uticaja koji bi obezbedili sprovođenje naših programa“, istakao je Dodik.

Ova vlada kako je rekao, biće vlada programskoga kontinuiteta.
„Ranije smo čuvali stabilnost Srpske, reagovali i rešavali izazove koji se dešavaju, vodili politiku očuvanja Republike Srpske na nivou BiH, pa i tešku političku borbu sa međunarodnim faktorom, svakako će ostati mera našeg rada i ubuduće. Naša podrška mandataru. Mi već imamo jedan širi dogovor sa koalicionim partnerima, njihovom učešću i vidljivosti. Ostaje na mandataru da to izbalansira. SNSD ulazi sa značajnom odgovornošću koju nam je dao narod. Učinićemo sve da narodu Srpske, pa i onima koji nisu glasali za nas vratimo našom aktivnošću da se nosimo sa izazovima u budućnosti“, kaže Dodik, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala