- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

U LNR uhapšen saučesnik SBU koji je Kijevu odavao informacije o kretanju ruskih vojnika

© Foto : Security Service of UkrainePripadnik Službe bezbednosti Ukrajine
Pripadnik Službe bezbednosti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Pripadnici organa bezbednosti Luganske Narodne Republike uhapsili su stanovnika republike koji je Službi bezbednosti Ukrajine (SBU) prenosio informacije o lokaciji i kretanju ruskih vojnika, kao i narodne milicije LNR, saopštio je za Sputnjik izvor u bezbednosnim strukturama republike.

„Zahvaljujući brojnim operativnim aktivnostima pripadnika organa bezbednosti LNR priveden je ukrajinski državljanin, rođen 1959. godine, koji je u periodu od avgusta 2021. godine održavao tajnu komunikaciju sa pripadnikom strane obaveštajne službe — operativcem Glavnog odeljenja za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Uprave SBU u Donjeckoj i Luganskoj oblasti“, rekao je izvor agencije.

Izvor je dodao da je utvrđen identitet lica koje je vrbovalo stanovnike LNR radi dobijanja vojnih informacija u cilju prenošenja podataka Kijevu. Prema izvoru, reč je o Andreju Vadimoviču Diniku (Revenku), operativcu Glavnog odeljenja za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Uprave SBU u Donjeckoj i Luganskoj oblasti.
Protiv uhapšenog lica koje je odavalo informacije Kijevu pokrenut je krivični postupak zbog sumnje da je izvršio krivično delo po čl. 276 Krivičnog zakonika Rusije „Špijunaža“.
Pripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
RUSIJA
U Brjansku sprečen teroristički napad, priveden ukrajinski diverzant /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala