- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva protestovala zbog neprimerene izjave pape Franje

© AP Photo / Petr David JosekAutomobil ruskog ambasadora u Pragu ispred zgrade Ministarstva spoljnih poslova Češke
Automobil ruskog ambasadora u Pragu ispred zgrade Ministarstva spoljnih poslova Češke - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Ambasador Rusije u Vatikanu Aleksandar Avdejev izrazio je odlučan protest rukovodstvu diplomatske službe Vatikana zbog izjave pape Franje o navodnoj „surovosti“ ruskih vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.
Diplomata je sinoć posetio diplomatsku službu Vatikana.
„Izrazio sam negodovanje zbog čudnih izjava koje se pripisuju papi Franji u njegovom intervjuu za portal 'Amerikamagazin', objavljenom u SAD. Ruska strana je ogorčena tvrdnjama o navodnoj surovosti ruske vojske tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini“, rekao je ruski ambasador.
On je poručio da je jedinstvo multietničkog ruskog naroda nepokolebljivo i da nikome neće uspeti da to dovede u pitanje.
Ranije je papa Franja u intervjuu za jezuitski časopis „Amerika“ izjavio da su „najokrutniji“ među ruskom vojskom u Ukrajini Čečeni, Burjati i ostali „koji nisu deo ruske tradicije“. Na to je burno reagovala portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je kazala da takva izjava nadmašuje puku rusofobiju.
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
RUSIJA
„Ovo je izopačenost“: Papa Franja uvredio dva naroda Rusije, Zaharova burno reagovala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala