- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Metalika najavila novi album i turneju

© AP Photo / Evan AgostiniMetalika
Metalika - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Hevi metal grupa Metalika najavila je će novi album " 72 Seasons" objaviti 14. aprila 2023. godine, kog će promovisati svetskom turnejom koja će sa 46 koncerta obići 22 grada.
"Završili smo snimanje u našem štabu i stiže vam naš 12. album. Prošlo je šest godina od 'Hardwired…To Self Destruct' i mislimo da je vreme za novu muziku. 12 pesama i preko 77 minuta", saopštila je Metalika.
Kao najavu novog albuma, kog je producirao Greg Fidelmen sa gitaristom i pevačem Džejmsom Hetfildom i bubnjarem Larsom Ulrihom, Metalika je objavila spot "Lux Aeterna".
Objašnjavajući naziv albuma, Hetfild je rekao da "prvih 18 godina naših života oblikuje naše istinske ili lažne sopstvenosti", dodavši da su nam koncept "ko smo" rekli naši roditelji i da je moguće ograničavanje oko toga kakva smo vrsta ličnosti.
"Mislim da je najzanimljiviji deo toga nastavljanje proučavanje tih osnovnih ubeđenja i kako to utiče na naše sagledavanje sveta danas.
Mnogo naših odraslih iskustava je oponašanje ili odgovor na ta iskustva detinjstva. Zarobljenici detinjstva ili oslobađanje od stega koje nosimo", objasnio je Hetfild.
Metalika je objavila i datume "M72" svetske turneje koja će idućeg proleća u Evropi obuhvatiti Amsterdam, Paris, Hamburg i Geteborg, a potom tokom 2024. Minhen, Helsinki, Kopenhagen, Varšavu i Madrid.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala