- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan: Nećemo nikome podnositi izveštaje o svojoj operaciji u Siriji i Iraku

© Sputnik / Lola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ta zemlja odlučna u nameri da uništi Radničku partiju Kurdistana - "sve do poslednjeg teroriste", javlja Anadolija.

"Teroristička organizacija, koja je pretrpela velike gubitke u operacijama koje je Turska provodila duž svojih južnih granica, pokazala je svoje prljavo lice prolivajući krv nevinih ljudi minobacačkim napadima na civilna naselja na našim granicama", rekao je Erdogan.

Nakon sednice vlade u Ankari, turski predsednik je istakao da se nastavljaju koraci za uspostavljanje bezbednostnog pojasa, dubokog 30 kilometara uz svoje granice.
"Nije nam potrebno ničije odobrenje, dok poduzimamo korake koji se tiču bezbednosti naše domovine i našeg naroda i nikome nećemo podnositi izveštaje", poručio je Erdogan.
Turski predsednik je istakao da praznim pretnjama niko neće primorati Tursku na pozicije suprotne njenim vlastitim interesima na političkom, diplomatskom, ekonomskom i vojnom planu.
"Niko ne treba biti uznemiren vojnim operacijama Turske, s ciljem proširenja bezbednosnog pojasa", zaključio je Erdogan.
Turska od 20. novembra sprovodi vazdušnu operaciju protiv sirijskog krila zabranjene Kurdistanske radničke partije na severu Sirije. Napadi su izvedeni na grad Kobani, kao i na sever Iraka. Erdogan je operaciju nazvao uspešnom i nije isključio da će posle nje uslediti i kopnena.
Pripadnici Demokratskih snaga Sirije - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
SVET
Ankara traži od Kurda da napuste tri grada u Siriji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala