- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Savet EU doneo odluku: Zaobilaženje sankcija je krivično delo

© AFP 2023 / FREDERICK FLORINSavet Evrope
Savet Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Savet Evropske unije doneo je odluku da zaobilaženja sankcija, koje je uvela EU, uvrsti u spisak krivičnih dela, saopštio je Savet Evropske unije u Briselu.

„Savet je jednoglasno doneo odluku da nepoštovanje sankcija uvrsti u spisak krivičnih dela u EU, koji je uključen u sporazum o funkcionisanju Evropske unije“, navodi se u saopštenju.

"Od suštinskog je značaja da se ove sankcije u potpunosti sprovode. Trenutno države-članice imaju različite definicije o tome šta predstavlja kršenje restriktivnih mera i koje kazne treba da se primenjuju u slučaju kršenja“, objasnili su u savetu.
Evropska unija je početkom oktobra uvela osmi paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje zakonodavnu osnovu za određivanje gornje granice cena za transport ruske nafte u treće zemlje morskim putem. Plan je da se od 5. decembra 2022. godine uvede ograničenje cena nafte, a 5. februara 2023. godine i za naftne derivate. Trenutno se razmatra ograničenje cena gasa, ali nije doneta konačna odluka.
Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, komentarišući ideju o ograničenju cena ruskih energenata izjavio da Rusija ništa neće isporučivati inostranim zemljama, ukoliko to bude suprotno njenim sopstvenim interesima.
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
RUSIJA
Ruski ministar: Zapadne zemlje, sankcijama Rusiji, same prekršile pravila tržišne ekonomije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala