Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

NADA: Neprihvatljiv predlog Stefanovića za uvođenje sankcija Rusiji

© Foto : Sputnjiku ustupila Koalicija NADAKoalicija NADA
Koalicija NADA - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Predlog Rezolucije, koju je podneo predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović, u vezi sa usaglašavanjem spoljne politike Srbije sa politikom EU, kojom se predlaže uvođenje odgovarajućeg paketa sankcija Ruskoj federaciji, nije prihvatljiva, saopštila je koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS.
„Skupštinski odbori ne vode politiku jedne države i ne određuju njene strateške ciljeve, već to radi Vlada Republike Srbije ili njen predsednik. Sa tim u vezi, ovakav predlog je potpuno neprihvatljiv jer je njegova sadržina u potpunoj suprotnosti sa srpskim nacionalnim i ekonomskim interesima. Ovo nije sukob Rusije i Ukrajine, već Zapada i Rusije i svako naše svrstavanje na stranu Zapada - a uvođenje sankcija upravo to i jeste – direktno bi ugrozilo naše vitalne interese, od Kosova i Metohije, preko položaja srpskog naroda u Crnoj Gori, do Republike Srpske“, saopšteno je iz koalicije NADA.
Iz te koalicije dodaju da bi vladajuća većina trebalo da preispita opstanak Borka Stefanovića na mestu predsednika Odbora za spoljne poslove u Narodnoj skupštini Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala