- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB: U Zaporoškoj oblasti sprečena serija terorističkih napada

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB
Pripadnici FSB - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Sprečena je serija terorističkih napada na mestima u Zaporoškoj oblasti na kojima se okuplja veliki broj ljudi, napadači su izvršavali zadatke ukrajinskih obaveštajnih agencija i nameravali da podmetnu eksploziju na pijaci u Melitopolju, saopštila je Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije.
„FSB Rusije je sprečila serije terorističkih napada na mestima u Zaporoškoj oblasti na kojima se okuplja veliki broj ljudi. U Melitopolju su uhapšene tri osobe iz Ukrajine dok su osmatrale mesto na gradskoj pijaci na kome su postavili eksploziv. Dvojica, koji su ranije osuđivani za teške zločine na teritoriji Ukrajine, priznali su da su radili po zadatku ukrajinskih obaveštajnih službi, a sve u cilju zastrašivanja civila iz Zaporoške oblasti“, navodi se u saopštenju.
Pojašnjeno je da su u automobilu pronađene komponente improvizovane eksplozivne naprave od plastike i elektronski detonatori, a u stanovima su pronađena dva pištolja, municija i granate.
Teroristi su poslati u Moskvu, gde su protiv njih pokrenuti krivični postupci za organizaciju terorističkih napada i trgovinu vatrenim oružjem, municijom, eksplozivima i eksplozivnim sredstvima.
Pripadnik FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
RUSIJA
FSB: Sprečen teroristički napad ukrajinskih službi na gasovod kojim gas stiže u Tursku i Evropu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala