- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Srbija ima konačni scenario: Čak ni 3:2 ne bi bilo dovoljno, sledeći zadatak je jasan – samo pobeda!

© AP Photo / Francisco SecoSrbija i Kamerun
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Brazil je pobedio Švajcarsku sa 1:0 i time je otvorio priliku Srbiji da se plasira u nokaut fazu nešto lakšim putem. Srbija sada treba da pobedi Švajcarsku bilo kojim rezultatom, a da Kamerun ne pobedi Brazil u poslednjem kolu 2. decembra.

Dakle, pobeda Srbije - uz bilo koji rezultat osim pobede Kameruna nad Brazilom u poslednjem kolu vode Orlove u narednu rundu. Čak i da bude nerešeno na tom meču između Brazila i Kameruna, a da pritom Srbija pobedi Švajcarsku – Orlovi idu dalje.

S obzirom na to da Srbija ima samo osvojen bod iz dve prve utakmice, ovo je više nego dobra situacija. Praktično naš tim drži sve u svojim rukama.
Jedino što je van ruku Orlova je meč Kameruna i Brazila, ali nije valjda došlo do toga da Brazil izgubi od Kamerunaca...
Dakle, biće to idealna šansa za Orlove da se revanširaju Švajcarcima za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.
Kada znamo da je Švajcarska poražena sa 0:1 od Brazila, možemo da konstatujemo da bi Srbija i u slučaju da je pobedila Kamerun sa 3:2 morala da ide na pobedu nad Švajcarskom. Što je vrlo interesantno. Ne bi bio dovoljan bod protiv Sajdžija.
Da je ostalo za 3:1 za Srbiju protiv Kameruna, onda bi Orlovima protiv Švajcarske bio dovoljan i remi za prolazak dalje.
Sa 3:3 protiv Kameruna i pobedom Brazila, sada Srbija ide na pobedu protiv Švajcaraca i nada se da se u drugom meču u grupi neće desiti čudo. Dovoljno je da Brazilci osvoje i bod, da mi pobedimo Švajcarsku i desiće se čudo!
Kriterijumi za rangiranje na tabeli:
1) Bodovi
2) Gol razlika
3) Broj postignutih golova
4) Poeni osvojeni među ekipama koje imaju isti broj bodova (U slučaju da ima barem tri ekipe sa istim brojem bodova)
5) Gol razlika među ekipama koje imaju isti broj bodova (U slučaju da ima barem tri ekipe sa istim brojem bodova)
6) Broj postignutih golova među ekipama koje imaju isti broj bodova (U slučaju da ima barem tri ekipe sa istim brojem bodova)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala