Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Potraga za crnim panterom: Lovci pretražuju okolinu Feketića, pojavio se snimak iz Vrbasa /video/

CC0 / Unsplash/mana5280 / Crni panter
Crni panter - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Lovci iz Feketića pretražili su teren u okolini tog mesta pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak na kom se, prema tvrdnjama očevidaca, nalazi crni panter za kojim se ranije tragalo u okolini Apatina. U međuvremenu, pojavio se novi snimak, koji je navodno nastao u okolini Vrbasa, a na kom se vidi crna životinja.
Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine dobila je snimak meštanina sela Feketić, gde se vidi veća crna životinja kako pretrčava atar. Po prijemu i pregledu snimka, lovačko udruženje iz Feketića je upućeno na teren. Nemanja Ivanović, pokrajinskog inspektora za zaštitu životne sredine, kaže da još nije pronađen nijedan trag koji bi ukazivao na prisustvo crnog leoparda, odnosno pantera, prenosi RTS.
Kako navodi, snimak je neautentičan, kratak, životinja brzo trči, pa je nemoguće utvrditi o čemu se tačno radi.
Ekipe pokrajinske inspekcije, kao i palićkog Zoološkog vrta su u pripravnosti i spremne da odu na teren, ukoliko se utvrdi prisustvo opasne zveri.
Podsetimo, preduzeće „Vojvodinašume“ objavilo je 10. novembra upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji opštine Apatin. Međutim, opsežnom pretragom terena nisu pronađeni tragovi koji ukazuju na prisustvo pantera.

Novi snimak iz okoline Vrbasa

Nemanja Ivanović se oglasio nakon što je dobio i novi snimak iz okoline Vrbasa, koji se nalazi na 12 kilometara od Feketića, navodeći da je na teren poslat ribočuvar, prenele su „Novosti“.
Na novom snimku vidi se kako crna životinja laganim hodom prelazi preko nasipa.
Crni panter - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
SRBIJA
Meštani prijavili da su videli crnog pantera kod Feketića: Pojavio se novi snimak /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala