- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Zlatne izmene obeležile derbi – Nemci slave remi, Španci ispustili pobedu!

© AP Photo / Ebrahim NorooziNemačka i Španija
Nemačka i Španija - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Nemačke i Španije odigrali su nerešeno (1:1) u drugom kolu Mundijala, a taj rezultat je gotovo kao pobeda za Nemce koji su se suočavali sa ranim ispadanjem sa Svetskog prvenstva.
Nemačkoj je bio neophodan povoljan ishod posle šokantnog poraza od Japana na startu takmičenja i omogućio joj je rezervni igrač Niklas Filkrig golom u 83. minutu, pošto je prethodno, takođe rezerva, Alvaro Morata doneo prednost Španiji u 62.
Standings provided by Sofascore
Uvodno odmeravanje snaga je otkrilo namere selektora, Nemačka se povukla i čekala kontranapade, Španiji je prepustila terensku inicijativu, ali je formirala jak blok koji je bilo teško probiti.
Rešenje za Španiju su bili udarci iz daleka, već u sedmom minutu je Nojer bio na mukama posle šuta Olma i odbio je loptu u prečku, ali je na visini zadatka bio i njegov kolega Simon posle šuta Gnabrija, koji je bio u ofsajdu.
Fudbaler Bajerna je imao šansu i u 25. minutu, loše je šutirao, revanširao mu se Tores dva minuta kasnije, ali i u 33. minutu, dok ga je sveprisutni Musijala blokirao u 35. minutu.
Kazna za loše reakcije Španaca stigla je u 39. kada je Ridiger postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije i na odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom, bez golova.
Po jedna prilika na startu drugog poluvremena je najavila sadržajniju utakmicu, a ključan trenutak za Španiju dogodio se u 54. minutu kada je indisponiranog Toresa zamenio Morata.
Iskusnom napadaču je trebalo svega osam minuta da se upiše u strelce, sjajna je bila akcija po levom boku, a Moratina reakcija bila je neuhvatljiva čak i za Nojera.
U narednih desetak minuta viđeno je nekoliko odličnih šansi za obe ekipe, nije bilo dovoljno preciznosti u nogama napadača pa je rezultat ostao nepromenjen, ali samo do 83. minuta.
Poput svog kolege Luisa Enrikea, selektor Nemačke Hansi Flik je pronašao zlatnu izmenu jer je Filkrig u 83. minutu postigao sjajan pogodak i doneo poravnanje rezultata na 1:1.
Imali su Nemci nekoliko šansi do kraja utakmice koja je bila produžena za šest minuta, ali ne i dovoljno znanja za kompletan preokret.
Meč ste mogli da pratite uz Sputnjik.
Nemačka i Španija - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Mundijal, 8. dan – Dva iznenađenja, goleada Hrvata i remi u derbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala