- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Nije kome je rečeno...“ – Piksi: Nadam se da ste shvatili

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, u otvorenom i iskrenom razgovoru sa medijima rekao je da je pred prvu utakmicu na Mundijalu protiv Brazila bio u velikoj konfuziji zbog problema sa povređenim igračima.
Podsetimo, rekonvalescenti u ekipi Srbije su vodeći igrači, napadači Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, kao i startni levokrilni bek Filip Kostić koji nije ni nastupio u duelu sa Brazilom.
„Informacije su dolazile i ovako i onako, prepušten sam bio do poslednjeg momenta. Od dolaska u Katar imali smo sedam, osam igrača koji nisu bili u trenažnom procesu. Nisam hteo o tome javno da govorim jer bi onda ceo svet znao o čemu se radi. Bilo je vrlo zabrinjavajuće za mene, sada znate zašto niste videli osmeh na mom licu. Ali, osmeh se polako vraća, bolje je nego što je bilo“, rekao je Piksi.
On je istakao da bi utakmica protiv Brazila bila potpuno drugačija da je mogao da izađe sa najboljim timom.
„Protiv Brazila smo se previše trošili ni za šta. Pretrčali smo više od Brazila, a ispalo je da tih pola sata u drugom poluvremenu ne postojimo. Imali smo mnogo promašenih pasova i izgubljenih lopti. Nismo bili kompletna ekipa na terenu. Da sam izašao sa najboljim timom bila bi potpuno drugačija slika“.
Sada je, kaže, stvarno drugačije.
„Stanje igrača me više raduje nego pre nekoliko dana. Da li će Mitrović i Vlahović startovati to ćete videti sutra. Da znam sastav, znam. Tu nemam dilemu. I to je velika razlika u odnosu na meč sa Brazilom kada nisam znao“, rekao je Stojković.
On je pojasnio i značenje pesme koju je citirao pred put u Katar.
„Nije kome je rečeno nego kome suđeno je rekao sam znajući ovu situaciju, ne da bih zabavljao javnost. Da će igrati ko je spreman. Nadam se da ste shvatili da se na to odnosilo. Nije prijatno kada neko ne igra mesec dana. Iz ove kože se ne može. Izaći ćemo sa najjačim timom, tu nema dileme. Već je odlučeno. To je moj stil rada. To nisam imao pred Brazil. Strahovita konfuzija. Jednog dana ću da objašnjavam moje stanje. Iskustvo više“, istakao je Piksi.
Utakmica protiv Kameruna je na programu u ponedeljak od 11.00.
O dosadašnjem toku Mundijala govorilo se u emisiji Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala