- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki kongresmen: Prešli smo na odgovorniji pristup u pružanju pomoći Ukrajini

© AP Photo / Kevin DietschOdavanje počasti u rotondi Kapitol hila policajcu stradalom u neredima u 6. januara
Odavanje počasti u rotondi Kapitol hila policajcu stradalom u neredima u 6. januara - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Član Predstavničkog doma američkog Kongresa za inostrane poslove Majkl Makol upozorio je da je pojačan nadzor i da su prešli na odgovorniji pristup u pružanju pomoći Ukrajini.

„Osiguraćemo bolji nadzor, veću transparentnost i odgovornost“, rekao je on televiziji 'Ej-Bi-Si', komentarišući izmene u pogledu pružanja pomoći Ukrajini.

Većina članova Kongresa, kako demokrata tako i republikanaca, saglasno je da je neophodan odgovorniji pristup. Makol je podvukao da Kongres namerava da i dalje šalje Ukrajini pomoć.
Kongres SAD će u novom sastavu početi da zaseda nakon izbora u januaru 2023. godine. Prema podacima američke televizije, Makol je glavni pretendent na mesto predsednika komiteta za inostrane poslove.
Ovog proleća, američki Kongres odredio je oko 40 milijardi dolara za različite vrste pomoći Kijevu, uključujući vojnu i ekonomsku.
U oktobru je američki predsednik Džozef Bajden potpisao zakon po kome će se nastaviti finansiranje američke Vlade do sredine decembra, koji podrazumeva i 12,4 milijarde dolara nove pomoći Ukrajini.
Ranije su republikanski kongresmeni uputili pismo američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu u kome su zatražili informacije o mogućim finansijskim vezama Demokratske partije i vlade Ukrajine preko kripto berze FTX koja je bankrotirala.
Američki instruktori sa ukrajinskim vojnicima - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
RUSIJA
Medvedev: Amerika je uvek napuštala svoje prijatelje – takva sudbina čeka i Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala