- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Tito ne može ni na jedan dan: Hrvatska pošta odbila izradu žiga sa likom maršala

© AP Photo / Darko Vojinovictito josip broz
tito josip broz - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Pratite nas
Hrvatska pošta nije odobrila izradu poštanskog žiga s likom Josipa Broza Tita, što je bio zahtev Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA), kao i Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske, za filatelističku izložbu u sklopu obeležavanja 130. godišnjice Titovog rođenja.
Poštanski žig uobičajen je za neke manifestacije i događaje, a u ovom slučaju žig s Titovim likom trebalo je da bude u upotrebi u samo jednoj pošti u Zagrebu i to na samo jedan dan, preneo je „Jutarnji list“.
Međutim, ni to nije odobrila Hrvatska pošta, navode u SABA Hrvatske.
„Njihov razlog odbijanja je bio taj da je Josip Broz rođen u maju, a mi tražimo žig u novembru”, izjavio je za Hinu jedan od inicijatora Franjo Habulin, predsednik SABA.
Predsednik Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske Jovan Vejnović rekao je da ga odbijanje Hrvatskih pošta ne iznenađuje, dodajući da je svestan društvene atmosfere u Hrvatskoj.
„To možda i nije stav mnogih ljudi koji sede u Hrvatskoj pošti. To je stav koji im je saopšten, pa je pošta, u skladu s opštim društvenim kretanjima ‘logički’ to morala da prihvati”, kazao je Vejnović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala