- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Stotine ljudi na protestima u Pragu: Zahtevaju da se prekine naoružavanje Ukrajine

© Sputnik / Marijana KolakovićPrag
Prag - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Pratite nas
Više stotina stanovnika Praga okupilo se u centru grada kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom aktuelne vlasti. Demonstranti su zahtevali da se prestane sa naoružavanjem Ukrajine, prenosi Češki radio.
Prema podacima policije, na protestu, održanom u parku „Letna“ u centru češke prestonice, okupilo se oko 600 ljudi. Organizator akcije je „Nacionalni savet za obnovu“.

„Demonstranti su tražili smanjenje cena električne energije i prekid izvoza struje, kao i nacionalizaciju podzemnih skladišta gasa... Okupljeni su takođe kritikovali EU, NATO i pomoć Ukrajini“, navodi se u saopštenju.

Pojedini demonstranti su nosili plakate sa natpisima: „Stop vladi“, „Premijeru Fijala, dosta – vi ste ratni huškači“, „Baze SAD – u SAD i biće mir“.
Nakon početka ruske specijalne operacije, zapadne zemlje počele su da uvode sankcije Moskvi, a posebno su se na meti našli ruski energetski resursi. Predsednik Rusije Vladimir Putin je naglasio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija SAD i njenih saveznika, ali da su sankcije zadale ozbiljan udarac globalnoj ekonomiji.
Pogled na Prag - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
„Siti smo do guše“: Češki novinar o konfliktu u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala