- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpsko veče u Americi – Jokić odličan, a Pokuševski i Jović su za ponos!

© AP Photo / Craig MitchelldyerNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Pratite nas
Mladi srpski košarkaši Aleksej Pokuševski i Nikola Jović bili su starteri na mečevima Oklahome i Majamija, a imali su i zapažene uloge u pobedama svojih timova. Sa druge strane, Nikola Jokić imao je novo sjajno šutersko veče, a je Denver uspeo da ostvari pobedu nad Los Anđeles Klipersima.
Još jedno odlično veče Nikole Jokića odvelo je Nagetse do nove pobede. Srpski as upisao je 19 poena, 13 skokova i šest asistencija, a Denver slavio rezultatom 114:104.
Nagetsi imaju veliki problem u odbrani, ali su posle velike borbe usleli da slome otpor Klipersa koji su pritom igrali bez Pola Džordža i Kavaja Lenarda.
Najbolji je bio Aron Gordon sa 29 poena, sedam skokova i tri asistencije, a pratio ga je Džamal Marej sa 21 poenom, šest skokova i devet asistencija. U ekipi Klipersa istakao se Džon Vol sa 23 poena i dve asistencije.
Aleksej Pokuševski od početka sezone igra odlično i zasluženo je sve češće starter na utakmica Oklahome. U dramatičnoj utakmici protiv Čikaga u kojoj su pobednika odlučili produžeci (123:119) Pokuševski je upisao 15 poena uz šest skokova i dve asistencije.
Upravo je Pokuševski bio igrač koji je u samoj završnici sa linije slobodnih bacanja uspeo da izjednači rezultat.
Još jedan srpski talenat bio je na parketu. Nikola Jović konačno je počeo da dobija više prostora i trudi se da to koristi na najbolji mogući način.
Jović je u pobedi Majamija nad Vašingtonom (110:107) upisao sedam poena i jedan skok.
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
SPORT
Partizan će biti zahvalan Realu, a veliki Musa je zahvalan crno-belima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala