- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Mesi se probudio u 64. minutu i srušio meksički zid – Enco pečatirao pobedu Argentine!

© AP Photo / Pavel GolovkinLionel Mesi
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Argentine su savladali Meksiko u drugom kolu Svetskog prvenstva sa 2:0, gol koji je praktično doneo pobedu postigao je Lionel Mesi, a potvrdio je Enco Fernandes spektakularnim pogotkom i time je sprečeno rano ispadanje Gaučosa sa takmičenja.
Mesi je gol postigao u 64. minutu, a do tog trenutka delovalo je da Argentina srlja u novi neuspeh posle startnog poraza od Saudijske Arabije.
Ipak, magični Argentinac je jednim udarcem sačuvao život, a Enco Fernandes je u 87. minutu potvrdio pobedu svom timu koji će u poslednjem kolu protiv Poljske morati da potvrdi prolaz u dalji tok Mundijala.
Standings provided by Sofascore
Utakmica je otvorena čarkama, Meksikanci su imali jasan zadatak da agresivnom igrom spreče razvijanje igre rivala i u tome su uspevali.
Argentina se povukla pod pritiskom, Meksiko je imao prvu šansu u desetom minutu, ali je posustao u nastavku i prepustio Argentini potpunu kontrolu ritma.
Napada, međutim, nije bilo, Meksiko je nastavio sa oštrom igrom i u 34. minutu je Mesi imao prvu veliku priliku, ali je preambiciozno pokušao direktno da ugrozi Očou šutem iz skraćenog kornera.
Veliku priliku imao je Meksiko u 45. minutu, Vega je izveo odličan slobodan udarac, ali je još bolji bio golman Martines, uhvativši živu loptu.
U petom minutu nastavka Mesi je dobio priliku za gol iz slobodnog udarca, loše je šutirao i delovalo je da je potpuno van ritma i da Argentina srlja ka neuspehu.
Ali, ne bi Mesi bio jedan od najboljih fudbalera svih vremena da nije iz rukava izvukao magičan potez i u 64. minutu je savladao Olou, briljantnim udarcem iz daljine.
Nije delovalo da će više biti golova, Meksiko nije imao ideju kako da napadne, Argentina se branila, ali je iz toga dobila novi pogodak čime je potvrdila pobedu.
Spektakularnu individualnu akciju krunisao je pogotkom Enco Fernandes u 87. minutu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala