- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Srpski teretnjaci“ su osetili huk „brzih vozova“

© AP Photo / Darko VojinovicSrbi i Nejmar
Srbi i Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
U analizama statističkih parametara učesnica Mundijala Srbija je smeštena na prvu poziciju po visini igrača, a to samo po sebi donosi i drugi zaključak, brzina nije vrlina takvog profila fudbalera i to smo morali da vidimo na težem primeru.
Predvođeni superstarom Nejmarom „momci u žuto-plavom“ delovali su poput „brzih vozova“ naspram „srpskih teretnjaka“.
Piksijevi Orlovi su sa prosečnom visinom od čak 187,12 centimetara bez premca na Mundijalu u Kataru, ali se u dvoboju sa petostrukim prvakom sveta to pokazalo kao velika mana.
Daleko brži i pokretljiviji bili su Paketa, Rafinja, Nejmar i ostali Titeovi učenici. Dominirali su apsolutno u svim segmentima igre protiv spore, bezidejne i defanzivno orijentisane Srbije.
To potvrđuju i brojni statistički parametri. Naravno, oni najvažniji su svakako golovi, tu je izdominirao dvostruki strelac Ričarlison, a drugi gol bio je pravo remek delo. Baš u brazilskom stilu, savršenstvo bez mane i spektakularna egzekucija preko leđa Miloša Veljkovića.
Kada su udarci ka golu u pitanju, Brazil je šutirao čak 22 puta, naspram pet pokušaja Orlova.
Frustrirajuća je i činjenica da Srbija nije imala šut u okvir Alisonovog gola, dok je Vanja Milinković-Savić u drugom poluvremenu, kada su pala dva gola (62. i 73. minut) bio ostavljen na „vetrometini“.
Duvala je promaja sa svih strana, Kazemiro, Paketa i ostali asovi "karioka" bili su kao na treningu. Zbog brzine koju poseduju i tehničke superiornosti olako su dolazili u situaciju da zapreter „srpskom tornju“ i drugom najviše igraču na Mundijalu - 202 cm.
Čak šest odbrana imao je Vanja, od čega tri posle šuteva koji su došli iz 16 metara i bio je najbolje ocenjeni fudbaler Srbije s ocenom 7,5 u izboru fudbalskog portala "Sofascore". Brazil je imao deset udaraca u okvir gola, a Srbija nijedan!
Standings provided by Sofascore
Huk brzih vozova osetili su srpski teretnjaci i kada je posed lopte u pitanju, kao i ukupna i uspešna dodavanja.
Tadić, Sergej Milinković-Savić, Gudelj i Lukić imali su velike probleme sa Kazemirom, Paketom i ostalim brazilskim asovima.
Čim bi dobili loptu olako bi je vratili rivalu. Brazil, prvi favorit za podizanje „Zlatne boginje“, očekivano je duže držao loptu – 59:41 odsto.
Dominacija Vrazila ogleda se i u broju ukupnih dodavanja 585-403, kao i tome da su manje grešili prilikom dodavanja.
Brazil je na svojih 585 razmenjenih dodavanja imao čak 526 tačnih, dok je Srbija imala 341 uspešan pas.
Bilo kako bilo, Srbija je neslavno startovala na Mundijalu u Kataru, ali daleko od toga da je bilo šta izgubljeno ili gotovo.
Još kada su izvučene grupe i kada je žreb stavio Orlove u Grupu G sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, bilo je jasno da će Srbija šansu za prolaz u osminu finala tražiti kroz duele sa "sajdžijama" i "lavovima".
Upravo će naredni rival Srbije biti Kamerun 28. novembra (11 časova) i tu prava na greku Piksijevi učenici nemaju.
Kamerunci su u porazu protiv Švajcaraca u premijernom meču na Svetskom prvenstvu pokazali da poseduju ogromnu brzinu i da i te kako znaju da zaprete iz kontre u svega nekoliko dodavanja, ali su taktički daleko slabiji od Brazila, pa je jasno da će Orlovi imati daleko više šansi da ostvare povoljan rezultat.
Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Alireza Fagani - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Katar 2022
„Pokvaren čovek“ – kako je sudija otupio oštricu Srbije
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Katar 2022
Piksi: Da nisam poveo trojicu povređenih bila bi revolucija u Srbiji
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Katar 2022
Brazil je pobedio Srbiju, ali doživeo veliki gubitak – ostaju bez najvažnijeg igrača? /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala