- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska likvidirala 300 stranih plaćenika

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik, oklopno vozilo BTR-82A
Ruski vojnik, oklopno vozilo BTR-82A  - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u napadu visokopreciznim oružjem na tri privremena punkta za raspoređivanje poljskih plaćenika u Harkovskoj oblasti likvidirale do 200 ekstremista.
Pored toga, ruske VKS snage su u Donjeckoj Narodnoj Republici visokopreciznim oružjem likvidirale još preko 100 plaćenika takozvane „legije stranaca“, kao i jedan tenk, dva oklopna borbena vozila i osam automobila.
U pravcu Kupjanska, Oružane snage Ukrajine preduzele su dva neuspešna pokušaja napada na naselja u Luganskoj Narodnoj Republici. Ruska vojska je zaustavila neprijatelja i potisnula ga na prvobitne položaje, a tom prilikom je likvidirano do 30 ukrajinskih vojnika, tri borbena vozila pešadija i četiri oklopna vozila.
Ruska vojska je u preventivnim napadima u pravcu Krasnog Limana, porazila taktičku grupu Oružanih snaga Ukrajine. Gubici neprijateljske vojske dostigli su do 70 ukrajinskih vojnika, koji su ubijeni ili ranjeni, a uništeni su i jedan tenk, četiri oklopna borbena vozila i dva kamioneta.
U pravcu Donjecka odbijen je kontranapad taktičke grupe ukrajinske vojske. Likvidirano je do 60 ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva tenka i tri borbena vozila pešadije.
Neprijatelj je u pravcu južnog Donjecka pokušao da izvede kontranapad na položaje ruskih jedinica, ali su ruske snage odbile napad i potisnule protivnika na početne položaje. Likvidirano je preko 50 ukrajinskih vojnika, uništena dva oklopna vozila i dva kamioneta.
Na području DNR uništen je radar za kontrabaterijsku borbu američke proizvodnje AN/TPQ-50. Pored toga, u Zaporoškoj oblasti, uništeno je skladište raketno-artiljerijskog naoružanja ukrajinskih snaga.
Ruski PVO sistemi tokom prethodnog dana oborili su četiri ukrajinske bespilotne letelice na području DNR i LNR.
Takođe, na području LNR presretnuto je pet projektila višecevnih raketnih sistema „Himars“ i „Oljha“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala