- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin s majkama učesnika specijalne operacije u Ukrajini: Oni su svi heroji

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPutin s majkama vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini
Putin s majkama vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa majkama vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

„Učesnici specijalne operacije su svi pravi heroji i niko osim njih ne zna kakav je to posao i koliko je opasan. To samo oni znaju i osećaju. Ja lično i čitavo rukovodstvo delimo bol sa onima koji su izgubili sinove, učinićemo sve da osete našu podršku i oslonac“, rekao je Putin.

Putin je majkama rekao i da lično razgovara telefonom sa učesnicima operacije i da su ga oni zadivili svojom raspoloženjem i odnosom prema situaciji.
Oni sa kojima je razgovarao nisu očekivali taj poziv.
„To mi daje osnovu da kažem da su heroji. Opravdano“, istakao je Putin.
Ruski predsednik je rekao da su informacije sredstvo borbe i to prilično efikasno. Konstatovao je, međutim, da se na internetu nalazi mnoštvo laži i obmana i da ničem ne treba verovati.

„Očigledno je da je život daleko komplikovaniji i sadržajniji od onoga što se prikazuje na TV ili čak na internetu, tamo ničemu ne treba verovati, tamo je čitava gomila svakakvih fejkova, obmana, laži. Mnogo je informacionih napada jer je u savremenom svetu uvek tako bilo, ali je sa primenom savremenih tehnologija postalo posebno aktuelno i efikasno. Informacije su takođe sredstvo borbe“, rekao je on.

Sastanak je održan uoči praznika Dana majki (27. novembra), a Putin je rekao da je za njih taj praznik prolazi u brizi i uznemirenosti.
Na susretu je bilo 17 majki vojnika iz različitih delova Rusije. Između ostalih, sa predsednikom je razgovarala i Galija Suhovska iz Rjazanja čiji je sin poginuo 4. marta u Buči. Posmrtno je odlikovan za hrabrost.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala