- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u 15 država, uveden i u Rusiji i Španiji

CC0 / Pixabay / Digitalna nastava
Digitalna nastava - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu proširen je na još dve države i uveden je u Rusiji i Španiji u školskoj 2022/23. godini, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Na zahtev srpske zajednice u Moskvi i na osnovu predloga ambasade Srbije u tom gradu, škola „Sveti Đorđe" u Moskvi, počev od školske 2022/23. godine, uključena je u obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu, koji je deo sistema obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.
Srpska zajednica u Španiji takođe je iskazala veliko interesovanje za kontinuirano organizovanje obrazovno-vaspitnog rada na srpskom jeziku i od ove školske godine u Španiji organizovan je obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku, kao deo sistema obrazovanja i vaspitanja Srbije, navodi se u saopštenju.
Održavanje i razvijanje veza svakog pripadnika srpskog naroda sa svojom matičnom državom veoma je značajno, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da su među čvršćim i trajnijim vezama upravo one koje se uspostavljaju i razvijaju preko sistema obrazovanja i vaspitanja mladih naraštaja.
„Zbog toga, Ministarstvo prosvete u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, nastoji da kontinuirano širi obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu“, rekao je Ružić.
Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku uveden je do sada i u: Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Belgiji, Norveškoj, Danskoj, Holandiji, Luksemburgu, Malti, Južnoafričkoj Republici, Sloveniji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala