Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nezadovoljstvo u Prištini: Trešnjama na Kurtija /video/

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova (SDP) gađali su u četvrtak uveče trulim trešnjama premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija dok je dolazio na sastanak o predstavljanju budžeta Kosova i Metohije za 2023. godinu.
Oni su Kurtija gađali iz protesta što je, kako tvrde, promenio reči i stavove o postizanju sporazuma sa Beogradom o registarskim tablicama vozila.
Lider SDP Dardan Molićaj rekao je da će oni nastaviti takve akcije.
„Njegov (Kurtijev) podređeni je noću potpisao sporazum kojim su prihvaćeni svi sporazumi kojima smo se zajedno protivili i koji su štetni za Kosovo. Kakav je posao sklopio i koliko je bio štetan, pokazuje činjenica da premijer Kosova pokušava tajno da uđe na javni sastanak uz obezbeđenje kosovske policije. Naše akcije neće biti zaustavljene, jer su ovi sporazumi štetni”, rekao je on.
Pre dolaska premijera, SDP bacila je trešnje ispred zgrade privremene prištinske vlade u znak protesta zbog postizanja dogovora s Beogradom o pitanju registarskih tablica i optužila Kurtija „da guta (ne poštuje) svoje reči”.
SDP je saopštila kako „premijer koristi razgovore s građanima kao platformu za bekstvo od glavne teme – ustupaka. On je zainteresovan da se tema (registaarske tablice) što pre zaboravi, jer se iza prihvatanja manjeg pitanja, kao što je rad na tablicama, krilo ono krupno pitanje: prihvatanje Asocijacije – ZSO”.
SDP smatra da je Kurti navodnim otporom sporazumima prikrivao veća pitanja.
„Premijer je progutao svoje reči. Svaku. Baš kao u basni s trešnjama. Građani doživljavaju štetu, bez razlike. Gospodine premijeru, trešnje su samo za vas!”, kaže se u saopštenju SDP.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala