- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Uspavanka Amera i Engleza – odluka pada u utorak

© AP Photo / Andre PennerEngleska - SAD, Svetsko prvenstvo 2022
Engleska - SAD, Svetsko prvenstvo 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Reprezentacije Engleske i SAD podelile su bodove (0:0) u derbiju drugog kola grupe B, pa će tek u poslednjem kolu biti poznato ko će iz ove grupe proći u nokaut fazu. Kako su odigrali drugo poluvreme, sa željom da im prođe vreme, i jedni i drugi kao da su se zadovoljili bodom.
Raspored na tabeli pred poslednje kolo kaže ovako: Engleska 4, Iran 3, SAD 2 i Vels bod. Tako će Amerikanci u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Irancima odlučiti o plasmanu dalje, njima samo pobeda odgovara.
Što se tiče Engleza, oni čekaju duel sa Velsom sa tri boda više, ali ne moraju da brinu jer imaju najbolju gol-razliku od svih koja odlučuje u slučaju istog broja bodova.
Izjednačen meč odigrali su Englezi i Ameri, a opšti utisak je da je bolje prilike imao američki tim koji je u prvom poluvremenu pogodio i prečku posle sjajnog udarca Kristijana Pulišića sredinom ptrvog dela.
Druga zvezda Amera Veston Mekkeni je takođe mogao da dovede svoj tim do vođstva, ali je iz izgledne pozicije šutirao visoko preko gola u finišu prvog dela. Što se tiče tima Gereta Sautgejta, Kejn i Maunt su pretili, ali jalovi su to bili napadi.
U nastavku znatno bleđa partija, Engleska je imala prividnu inicijativu, ali bez dovoljno odlučnosti i sa prevelikim oprezom je igrao Gordi Albion da bi postigli pogodak.
Hari Kejn je u 93. minutu propustio šansu da glavom donese svojoj ekipi osminu finala, ali je glavom šutirao preko gola. Treba istaći i da je često kritikovani Hari Megvajer odigrao izvanredan meč i bio je jedina svetla tačka u svom timu.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala