Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vlada produžila ograničenje cena hleba, naftnih derivata i zabranu izvoza mleka

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolice sa hlebom u prodavnici
Police sa hlebom u prodavnici - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nas
Vlada Srbije produžila je još tri meseca cenu hleba „Sava“ od 53,5 dinara, a do Nove godine produžila je zabranu izvoza mleka.
Vlada je danas usvojila danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, navodi se u saopštenju Vlade.
Odluku o zabrani izvoza mleka Vlada je donela da bi sprečila nestašicu mleka i proizvoda od mleka, a odluka će se primenjivati od 1. do 31. decembra.
Vlada je na današnjoj sednici donela i Zaključak o prihvatanju donacije Slovačke - vakcine protiv KOVID-19.
U pitanju su vakcine Fajzera i Bajonteka, koje je Vlada Slovačke, s obzirom na tradicionalno prijateljske i bliske odnose uputila Srbiji.

Vlada produžila i odluke o derivatima, dizelu i gasu

Vlada je takođe produžila i trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.
Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa odlučeno je da se produži privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe.
Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajati mesec dana.
Vlada Srbije produžila je privremenu zabranu izvoz Evro dizela EN 590 za još sedam dana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala