- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Rovovska borba Urusa i Korejaca – za „nulu“!

© AP Photo / Frank AugsteinUrugvaj - Južna Koreja
Urugvaj - Južna Koreja - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Urugvaja i Južne Koreje podelili su bodove (0:0) na startu Mundijala u okršaju grupe H. Velika borba i zanimljiv fudbal viđen je na ovom meču, a falili su samo golovi pa da meč dobije solidnu ocenu.
Obe ekipe napadale su stihijski i u naletima. Prvu veliku šansu na meču imali su Korejci preko Hvanga koji je u 34. minutu prebacio gol iz izgledne pozicije.
Urugvaj je mogao do vođstva u finišu prvog poluvremena kada je kapiten Dijego Godin u 43. minutu pogodio stativu posle centaršuta iz kornera.
U nastavku je Južna Koreja bila bolja negde do sredine drugog dela, ali bez ozbiljnijeg udarca na gol Urugvaja koji se istakao svojom iskusnom odbranom u sastavu Himenez-Godin-Kaseres.
Južnoamerikanci su se podigli u finišu, Darvin Nunjez opasno šutirao u 83. minutu tik pored gola, dok je najbolju šansu za Uriugvaj imao Valverde koji je u 89. minutu pogodio stativu.
Mogla je i Južna Koreja na drugoj strani da šokira Urugvajce u 90. minutu, Son se iznenada našao u izglednoj poziciji, ali je šutirao pored gola.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala