- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: U sferi veštačke inteligencije Rusija je na korak ispred mnogih zemalja

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nas
Rusija treba da poveća napore u oblasti veštačke inteligencije, mada je i sada na korak ispred nekih drugih zemalja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji „Putovanje u svet veštačke inteligencije“.
„U pojedinim pravcima u toj oblasti smo na korak ispred nekih drugih zemalja. I potrebno je obavezno da povećavamo svoje napore u toj oblasti“, istakao je Putin.
Prema njegovim rečima, dostignuća u oblasti veštačke inteligencije će u velikoj meri određivati buduće mesto Rusije u svetu.
„Značaj prodora u sferi veštačke inteligencije je ogroman. Suparništvo među državama je vrlo žestoko. Od rezultata koje postignemo zavisi mesto Rusije u svetu, naš suverenitet, bezbednost i bogatstvo naše zemlje“, rekao je Putin.
Ruski predsednik je istakao da je zadatak u predstojećoj deceniji omogućiti da se veštačka inteligencija uvede u masovnu upotrebu, da obuhvati sve sektore ekonomije, socijalnu sferu i sistem državne uprave.
On je dodao da Rusija danas ima naučna dostignuća, jedinstvene istraživače u toj oblasti koji „stvaraju prekretničke tehnologije nove epohe“.
„Rusija, prema mišljenju međunarodnih eksperata, u oblasti digitalizacije državnih usluga, predstavlja jednog od globalnih lidera, ulazi u deset najboljih na svetu“, rekao je Putin, podsetivši da su među dvestotinak zemalja na samom vrhu Brazil, Saudijska Arabija, Južna Koreja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala