- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Ronaldo u večnosti, Portugalci preživeli Ganu

© AP Photo / Hassan AmmarRonaldo, Brazil - Gana
Ronaldo, Brazil - Gana - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nas
Portugalija je upisala premijernu pobedu, Kristijano Ronaldo ušao u istoriju na Svetskom prvenstvu u Kataru posle trijumfa nad Ganom od 3:2 u spektakularnom finišu. Isprsili su se Afrikanci koliko su mogli, ali je na kraju preovladao individualni kvalitet tima Fernanda Santosa.
Ništa nije slutilo na spektakularan finiš utakmice u grupi H koji smo videli u poslednjih 25 minuta. Sve je počelo penalom koji je izborio Ronaldo pa realizovao u 65. minutu i tako postao prvi igrač sa bar jednim golom na pet različitih Mundijala.
Trenutak za istoriju...
Ipak, malo je vremena prošlo, a Gana je šokirala Portugalce. Andre Aju je sjajno ispratio prodor Kuduša po levoj strani i posle kiksa defanzivca Portugalije poravnao na 1:1 u 73. minutu.
Odgovor Portugalaca bio je brutalan. Za samo minut i po postigli su dva gola preko Žoaoa Feliksa u 78. i Rafaela Leaoa u 80. minutu. Učinilo se tada da će Evropljani mirno privesti meč kraju, ali je usledio novi spektakl.
Ronaldo je otišao na klupu, a Zvezdin napadač Osman Bukari ušao na drugoj strani u igru i posle sjajnog pasa Abdula Rahmana Babe u 89. smanjio na 3:2.
Pokušala je Gana u samom finišu i nadoknadi da stigne i do boda, ali nije imala uspeha.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala