Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

MUP izdao upozorenje povodom „crnog petka“

© Sputnik / Bojana StojadinovićPopusti za Crni petak u TC Rajićeva
Popusti za Crni petak u TC Rajićeva - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nasTelegramOdyssey
Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je upozorenje građanima koji planiraju kupovine preko interneta za „crni petak“.
„Poslednji petak u novembru svim ljubiteljima kupovine preko interneta poznat je kao ‘crni petak‘. S obzirom da su ponude vrlo povoljne, čuvate se mogućih prevara i budite oprezni prilikom kupovine ‘onlajn‘“, piše na stranici MUP-a na društvenim mrežama.
Upozorenje glasi:
Dobro proverite veb-adresu sa koje kupujete ili na kojoj vršite bilo koje plaćanje. Ne plaćajte na stranicama koje ste dobili putem nekog linka preko mejla ili sa drugih društvenih mreža.
Proverite da li je prenos podataka u komunikaciji sa sajtom koji posećujete zaštićen, obavezno koristite HTTPS i SSL protokole.
Nikada nemojte slati podatke o kartici putem elektronske pošte, niti bilo kojim drugim sredstvom komunikacije. Ukoliko vam neko traži da slikate prednju i zadnju stranu vaše kartice i tu sliku mu pošaljete, nemojte to činiti, gotovo sigurno je u pitanju pokušaj prevare.
Proverite sigurnost plaćanja na veb-stranici i vršite plaćanja samo tamo gde je to verifikovano od strane kompanije Visa ili Mastercard.
Proverite ono što vam se nudi na internetu. Kad naiđete na nešto što je „mnogo dobro da bi bilo realno“ razmislite više puta nego što se odlučite da to kupite.
Sve vesti
0