- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Moje verovanje niko ne može da oduzme“ – Piksijeve reči date Sputnjiku 2016. godine i dalje odzvanjaju

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom
Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nas
Pre gotovo šest i po godina Dragan Stojković Piksi je, tada kao trener kineskog prvoligaša Gvangdžoa, rekao za Sputnjik Srbija da je Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. poslednja šansa za srpski fudbal. Tada je prošlo sve kako je prošlo, a četiri godine kasnije Piksi je odveo srpski tim na novu smotru najboljih reprezentacija sveta u Kataru.
Pre šest i po godina nije delovalo da će se Piksi vratiti u Srbiju, prijao mu je život na Dalekom istoku, naročito posle burnog prethodnog boravka u domovini, odnosno obavljanja predsedničkih funkcija u Fudbalskom savezu Srbije i Crvenoj zvezdi.
„Ne bih se vratio i ne postoje uslovi“, odgovorio je Piksi novinaru Vladimiru Sudaru na pitanje da li bi ponovo u svoju Zvezdu.
Dragan Stojković Piksi na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen kao trener Nagoje. - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2016
Prvenstvo u Rusiji — poslednja šansa srpskog fudbala
U međuvremenu, nešto se promenilo, Piksi se vratio u Srbiju i to na poziciju selektora, ali se nikada nije promenilo ono što ga je uvek krasilo.
„Moju nadu i moje verovanje niko ne može da oduzme“, rekao je Piksi na pitanje da li misli da Srbija može da se plasira na Mundijal u Rusiji.
Dve godine posle razgovora za Sputnjik, Srbija se pojavila na tom Svetskom prvenstvu, a posle propuštanja još jednog Evropskog prvenstva na klupu je stigao Piksi i svojom verom napravio čudo u kvalifikacijama za Katar.
„Verovali su ljudi, malo ih je, da ćemo da srušimo Portugal, ali uspeli smo u tome i mora da postoji vera. Jer čovek bez vere, ne znam šta je“, rekao je Stojković.
Tako će biti i večeras, od 20.00 kada će sudija prvim sudijskim zviždukom označiti početak utakmice kojoj se svi radujemo, a Piksi najviše, pošto će kao selektor predvoditi svoju Srbiju protiv slavnog Brazila.
Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Katar 2022
Piksi: Sve sam već smislio – Mitrović ne oseća bol, Juventus je forsirao Kostića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala