- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Da li će Crnogorci raditi nedeljom: Najveći trgovac je protiv i ima nekoliko predloga

© AP Photo / Ted S. WarrenAmazonova prodavnica bez kase
Amazonova prodavnica bez kase - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nas
Predsednik podgoričke kompanije „Voli“ Dragan Bokan izjavio je da je protiv ukidanja neradne nedelje.
„To je naš definitivan stav po tom pitanju“, istakao je Bokan na sastanku Odbora udruženja trgovine u vezi sa tretmanom neradne nedelje, prenosi RTCG.
Na sastanku odbora udruženja trgovine se danas održavaju pregovori o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedelji.
„Pre svega, dužan sam da istaknem da nismo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedelje, osim iz medija. „Voli“ je protiv ukidanja neradne nedelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju. Pozivam na poštovanje svih zakonskih regulativa i njihovu pravilnu primenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih trgovina nedeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu nameru da se izbegne poštovanje zakona“, rekao je Bokan.
On smatra i da je na benzinskim pumpama neophodno zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.
„Takođe očekujemo da se zabrani prodaja na pijaci nedeljom svih industrijskih proizvoda koji nisu poljoprivredni proizvodi i da na način na koji je regulisana neradna nedelja, isto pravilo važi za sve markete koji posluju u okviru pijaca. Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje, protiv smo toga da se „preko noći“ i na brzinu donose odluke sa kojima nismo upoznati“, kazao je Bokan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala