- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Kostarika je izvukla „sedmicu“ – Furija protutnjala kroz prvo kolo Mundijala!

© AP Photo / Julio CortezŠpanija i Kostarika
Španija i Kostarika - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Pratite nas
Španci su, uz Francusku i Englesku, pružili možda i najimpresivniju partiju na startu Svetskog prvenstva u Kataru, a ubedljiva pobeda nad Kostarikom (7:0) poruka je da podmlađena „Crvena furija“ ima ozbiljne ambicije na Mundijalu.
Iako imaju podmlađeni sastav, u kome Barsini klinci Pedri i Gavi uveliko vode glavnu reč, Španci na terenu deluju kao iskusno podmazana mašina. Feran Tores, Dani Olmo, Marko Asensio bili su neuhvatljivi za Kostarikance koji su se obrukali.
Ne samo što su primili sedam komada, a mogli su realno deset, već nisu šutnuli na gol protivnika za 90 i kusur minuta igre, što ih svrstava među najgore selekcije u Kataru.
Nemoćno su posmatrali kako Kejlor Navas vadi loptu iz mreže na svakih deset minuta u prvom poluvremenu. Prvo posle gola Olma u 11, zatim Asensija u 21. i Toresa u 31. iz penala.
Već na poluvremenu bilo je jasno da je sve gotovo na ovom meču, a Kostarikancima je preostalo da se saberu na pauzi i probaju da izbegnu katastrofu. Međutim, nisu uspeli u tome.
Samo što je počelo drugo poluvreme, Feran Tores je u 54. povećao na 4:0, mladi Gavi u 74. pogodio uz pomoć stative za 5:0. Delovalo je da će tako i ostati, a onda u završnici još dva hica u mreži Kerjlora Navasa koji je „izvukao sedmicu“ kao da je igrao Loto.
© AP Photo / Pavel GolovkinŠpanija i Kostarika
Španija i Kostarika - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Španija i Kostarika
Prvo je Karlos Soler u 90. povisio na 6:0, a zatim i rezervista Morata posle lepe kombinacije sa Danijem Olmom u 92. minutu stavio tačku na ovaj meč i rapsodiju Španije.
Inače, mlađani Gavi je pogotkom i asistencijom obeležio istorijski datum. Ne samo da je debitovao kao najmlađi ikada u reprezentaciji Španije (pretekao je Seska Fabregasa), već je postao i najmlađi strelac u istoriji „Crvene furije“.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala